مشاوره انتخاب رشته کنکور



انتخاب رشته کنکور,دفترچه انتخاب رشته کنکور سراسری ,انتخاب رشته کنکور سراسری

 انتخاب رشته کنکور

 

مرحله انتخاب رشته مرحله ای است که ارزش و اهمیت آن در شرایطی حتی با کنکور برابری ميکند و یا گاهی بیش تر از آن است و هرچه رتبه داوطلب، رتبه ی بهتر و برتری باشد انتخاب رشته به همان ميزان حساس تر و مهم تر ميشود .

مرحله انتخاب رشته براي داوطلبان کنکوری به علت سرنوشت ساز بودن آن بسیار دارای اهمیت بوده و هر ساله بعد از برگزاری کنکور سراسری شاهد استرس و نگرانی داوطلبان براي قبولی در این مرحله هستیم.

 

انتخاب یک مشاوره تحصیلی خوب و آگاه بسیار مؤثر است و می تواند در آينده تحصیلی و شغلی فرد بسیار تأثير گذار باشد.

 

اغلب دانش آموزان و دانشجویان بر این باورند که براي داشتن انتخاب رشته ی خوب، مهمترين چیز دارا بودن کارنامه کنکور و نمره کنکور و رتبه کنکور خوب است ولی این اشخاص بیش از اینکه به خودشان، اهداف شان، آينده شان و زندگی شان فکر کنند به نظر ديگر اشخاص و اهمیتی که مردم جامعه براي رشته های دانشگاهی مختلف قائل هستند، توجه ميکنند .

 

مسئله اصلی براي داشتن انتخاب رشته ی صحیح این است که خود و هدف نهایی خود را خوب بشناسند. در خصوص خيلي از داوطلبان دیده شده که فرد در رشته ای قبول شده است که علاقه ای ندارد و گاها علی رغم تمام تلاشش براي وارد شدن به دانشگاه، از ادامه تحصیل در دانشگاه انصراف می‌دهد . براي همین است که مشاوره انتخاب رشته کنکور نقشی مهم در آينده شغلی و روحی تمامی دانش آموزان و دانشجویان دارد.

 

زمان انتخاب رشته کنکور سراسری  

تقریبا یک هفته بعد از زمان اعلام نتیجه کنکور سراسری داوطلبانی که مجاز به انتخاب رشته شده اند، میتوانند براي انجام انتخاب رشته کنکور سراسری اقدامات لازم را انجام دهند. متقاضیان علاقمند به انتخاب رشته می بایست در مدت زمان در نظر گرفته شده براي انجام مرحله های انتخاب رشته کنکور سراسری اقدام به انتخاب رشته کنکور سراسری نمایند. همچنين داوطلبان باید براي ثبت کد رشته محل های خود بصورت اينترنتي اقدام نمایند.

 

انتخاب رشته کنکور,دفترچه انتخاب رشته کنکور سراسری ,انتخاب رشته کنکور سراسری

 راهنمای انتخاب رشته کنکور

 

تأثير سهمیه ها در انتخاب رشته کنکور سراسری

 

سهمیه مناطق

هر یک از داوطلبان براساس سه سال پایان دوره دبیرستان خود در یکی از منطقه های 1، 2 و 3 گروه بندی میشوند و در کارنامه نخست تمامی ی داوطلبان بخشی با عنوان رتبه در سهمیه وجود دارد که این رتبه از نظر سازمان سنجش تعيين کننده شرایط قبولی داوطلب در دانشگاه های سراسری میباشد .

 

سهمیه رزمندگان، ایثارگران و خانواده شهدا

25 درصد از ظرفیت هر کد رشته محل ، به همسر و فرزندان شهدا، آزادگان و همسر و فرزندان آنها ، جانبازان 25 درصد و بالاتر، همسر و فرزندان آنها اختصاص دارد. همچنين 5 درصد از ظرفیت هر کد رشته محل به جانبازان زیر 25 درصد و همسر و فرزندان آنها ، همسر و فرزندان رزمندگان با حداقل 6 ماه حضور داوطلبانه در جبهه اختصاص دارد. شرط لازم براي استفاده از سهمیه فوق، کسب 70 درصد نمره آخرین فرد پذیرفته شده در گزینش ازاد همان رشته میباشد و در صورتی که ظرفیت رشته ای با داوطلبان 25 درصدی پر نشود از داوطلبان 5 درصدی براي تکمیل ظرفیت استفاده ميشود .

 

سهمیه بهیاری

5 درصد از ظرفیت رشته پرستاری به داوطلبان دارای دیپلم نظام قدیم یا جدید رشته بهیاری که دارای 3 سال سابقه کاری مرتبط در مرکزهای درمانی ميباشند ، اختصاص می یابد.

 

سهمیه کارمندان 

در رشته های پزشکی کارکنان و کارمندان دانشگاه های علوم پزشکی، مشمول 20 درصد ظرفیت دانشگاه های شبانه میشوند و در رشته های غیرپزشکی 10 درصد از ظرفیت دانشگاه های شبانه به کارمندان وزارت علوم و کارمندان دانشگاه ها اختصاص داده می شود .

 

سهمیه بسیج

این سهمیه صرفا در انتخاب رشته کنکور دانشگاه ازاد تأثير گذار بوده و تاثیری در انتخاب رشته کنکور سراسری ندارد. همچنين ميزان تأثير آن بستگی به مدت زمان دریافت کارت بسیج فعال میباشد و متغیر است.

 

انتخاب رشته به معنی اولویت بندی وچینش اولویت های داوطلب نیست، بلکه انتخاب رشته انتخابي بسیار مهم وسرنوشت ساز در زندگی است.

 

انتخاب رشته می بایست بر مبنای مسیرهایی باشد که ما را به هدفمان می رساند.

 

پس نخست باید یک هدف مهم داشته باشیم وبعد باید بررسی کنیم که رسيدن به آن از چه رشته ها و شغل هایی عبور ميکند .

 

انتخاب رشته نباید بر مبنای ميزان علاقمندی و شانس قبولی انجام شود.

 

انتخاب رشته کنکور,دفترچه انتخاب رشته کنکور سراسری ,انتخاب رشته کنکور سراسری

مشاوره انتخاب رشته کنکور

 

یک انتخاب رشته خوب از چه ویژگی هایی برخوردار است؟ 

یک انتخاب رشته خوب و اصولی انتخابي است که به نتيجه ی مثبت در زندگی و شغل و تحصیل دانش آموزان منجر شود. انتخاب رشته ای که پرطرفدار است و نود درصد دانش آموزان به دنبال قبولی در آن هستند، نمیتواند نتيجه خوبی داشته باشد. احتمالا در ابتدا شما را در دانشگاه و حین تحصیل راضی نگه دارد ولی در پایان تنها نتيجه تحصیل در رشته ای که علاقه و مهارتی در آن ندارید، باعث مي شود بعد از تحصیل بي‌کار شوید و همین امر یکی از دلایل افزایش نرخ بی کاری در کشور مي شود.

 

انتخابي خوب است که بر مبنای علاقه و شناخت درست مهارت های شما باشد، به دلیل آن که حتی اگر امروزه فرصت های شغلی اندکی هم دارد، تخصص و مهارت شما در آينده منجر به کارآفرینی و رضایت شغلی تان مي شود. بدین ترتیب یک مشاور انتخاب رشته خوب تنها به اینکه شما در بهترین رشته و بهترین دانشگاه قبول شوید توجه نمیکند و آينده ی بعد از تحصیل شما را هم در نظر میگیرد. بدین ترتیب انتخاب رشته خوب تنها انتخاب رشته های تاپ دانشگاه ها نیست.

 

انتخاب رشته نباید بر مبنای پیش زمينه های گذشته یا تعصب ویا به علت تأثير پذیری از اطرافیان باشد.

 

هر داوطلب فارغ از هر رتبه پائین و خوبی که کسب کرده می بایست بهترین انتخاب رشته را تحت نظر مشاور انجام دهد و همچنين کسب یک رتبه نامناسب براي داوطلب هم نباید منجر به از دست دادن فرصت ها و شانس ها به علت عدم انتخاب رشته حرفه ای شود.

 

انتخاب رشته باید به وسیله متخصص انتخاب رشته ومسلط به قوانین و دستور العمل ها انجام شود و با مطالعه دفترچه و انجام اولویت بندی نمی توان انتظار یک انتخاب رشته صحیح را داشت.

 

انتخاب رشته ضمانت شده به معنی ضمانت علمی ترین و بهترین انتخاب ممکن براي رتبه حاصل شده است ونه ضمانت قبولی با هر رتبه ای!!

 

در انتخاب رشته تضمینی افرادی که وعده قبولی دررشته ای خاص را می‌دهند ویا با رتبه بالا، قبولی در یک رشته تاپ را وعده می‌دهند بدون شک کلاهبردار هستند.

 

معجزه ای که در انتخاب رشته تضمینی میتوان انجام داد، این است که داوطلب در بهترین رشته ای که نمره آن را کسب کرده قبول شود. اما کوتاهی واشتباه های دیگران هم که رتبه بهتری از ما کسب نموده اند میتواند در انتخاب رشته ما تأثير گذار باشد پس می بایست انتخاب عاقلانه ای داشته باشیم که از تمام شانس ها و فرصت ها و حتی اشتباهات دیگران بهره ببریم.

 

انتخاب رشته باید بر مبنای ارجحیت خود داوطلب باشد

انتخاب رشته باید تمام شانس ها و احتمالات حتی کم را در بر بگیرد.

 

انتخاب رشته کنکور,دفترچه انتخاب رشته کنکور سراسری ,انتخاب رشته کنکور سراسری

تست شخصیت شناسی نئو

 

ترفندهای قبولی در دانشگاه با یک انتخاب رشته جادویی

قبلا هم گفتیم یکی از خصوصیت های بهترین مشاوره انتخاب رشته این است که با ترفندهایی که بر مبنای تجربه و تخصص خود به یاد دارد، بتواند صرف نظر از رتبه و تراز، شما را در بهترین رشته ای که به آن علاقه دارید قبول کند. درواقع یکی از دلایلی که دانش آموزان به مراکز مشاوره انتخاب رشته مراجعه می کنند، هم همین است. توجه به بعضی مسایل می تواند کمک بسیار بزرگی در انتخاب رشته کنکور سراسری به شما بکند، بعضی از این موارد عبارت اند از:

 

توجه به تمامی محتویات کارنامه کنکور از جمله رتبه در زیرگروه ها و رتبه در سهمیه و مقایسه رتبه ها با قبولی های سال های پیش باتوجه به ظرفیت های امسال است.

 

بررسی کامل دفترچه انتخاب رشته و توجه به تمامی قسمت های آن اعم از:نوع رشته و شرایط اختصاصی آن براي قبولی در هر دانشگاه و گنجایش های قبول آن رشته در دانشگاه های گوناگون، توجه به دوره های گوناگون هر رشته( روزانه، شبانه، مجازي، پردیس خودگردان، نیمه حضوری، پیام نور، غیرانتفاعی)

 

در انتخاب رشته هایی که در دوره روزانه یعنی رایگان در دانشگاه های دولتی عرضه میشوند، لازم است به شرایط سهمیه ها توجه ویژه ای داشته باشید. سهمیه ها اگر بدرستی انتخاب شوند میتوانند رتبه ی شما را تا دو رقم جابجا کنند.

 

به امار قبولی های سال های پیش توجه کنید و در انتخاب رشته خود از آنها کمک بگیرید، ولی توجه داشته باشید که ظرفیت های پذیرش دانشگاه ها هر ساله دستخوش تغییراتی میشوند.

 

احتیاج های شغلی در آينده را بشناسید، از مشاغلی که بسته به احتیاج روز تا حداقل 4سال آينده در سطح جامعه به آنها احتیاج شدیدی است، آگاهی کسب کنید، به دلیل آن که در موقع انتخاب رشته یکی از اصلی ترین مسایل که باید به آن توجه شود، امکانات شغلی در آينده تحصیلی شما است که بدون آن، انتخاب رشته و تحصیل امری بیهوده تلقی مي شود.

 

با توجه به این که ظرفیت پذیرش رشته های بدون ازمون هرساله بیش تر مي شود و دانش آموزان اطلاعات اندکی در این مورد دارند، مشاوره انتخاب رشته بهتر است با بررسی سوابق تحصیلی شما، در انتخاب رشته های بدون ازمون به شما کمک کند و شانس قبولیتان را در این رشته ها هم محک بزند.

 

در انتخاب رشته به وسیله نرم‌افزار های انتخاب رشته کنکور به این مسأله توجه کنید که این نرم افزارها بر مبنای ظرفیت ها و داده ها رشته ها در سال های پیش تنظیم شده اند و به هیچ وجه نمیتوان به انتخابي که به وسیله این نرم افزارها صورت میگیرد اعتماد کرد.

 

انواع مشاوره انتخاب رشته کنکور

مشاوره انتخاب رشته حضوری 

مشاوره انتخاب رشته تلفنی

 

گردآوری: بخش روانشناسی بیتوته